Professor Wole Soyinka, wey be d 1986 Nobel Prize winner for Literature, don win dis year Europe Theatre Prize.

Na d General Secretary, The Europe Theatre Prize, Alessandro Martinez, announce d award and him talk say Professor Soyinka win d Special Prize category of d award for him consistency “as proponent of an ideal bridge between Europe and Africa in a deeply delicate period for d present and d future of our continent.”

Dem praise Soyinka for him deep commitment as him take combine dy highest level his own cultural political experience with those of others in different climes for peace and civil co-existence among peoples of the world.

Dem go carry d award give am on d evening of 17 December dis year for Rome, Italy, during d celebrations of d 60th anniversary of d Treaties of Rome and d G7 meeting. Former winners of dis big award na Vaclav Havel, wey be one of d most important European writers, and former presido of Czech Republic.



Please enter your comment!
Please enter your name here